1970 Simone wordt geboren in Amsterdam, haar geliefde stad waarnaar ze terugkeert in haar studententijd.

1989 Simone haalt haar vwo-diploma aan het Haarlemmermeer Lyceum. De zaadjes voor literatuur, theater en muziek van eigen bodem zijn op deze school geplant.

1993 Simone haalt haar diploma aan de Hbo-opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij. Als kind houdt ze al van lezen en schrijven. Ze loopt een leerzame en afwisselende stage bij Inmerc.

1994 Simone krijgt haar eerste echte baan: bureauredacteur losbladige uitgaven bij Samsom BedrijfsInformatie (Wolters Kluwer). Ze werkt het liefst aan publicaties voor de Adfo Groep op het gebied van marketing en communicatie. Tussendoor haalt ze haar propedeuse Nederlandse taal en letteren.

1998 Simone zoekt het avontuur en stapt over naar PS Holland, een redactie- en productiebureau met jonge honden aan de gracht. Als redacteur/opmaker leert ze veel. Ze maakt onder andere kookboeken voor Könemann en reisboeken voor ANWB Media.

2000 Simone gaat op zoek naar een nieuwe baan. Ze wordt coördinator bureauredactie bij Benecke, een medische uitgeverij en nascholingsorganisatie. Hier raakt ze geboeid door de gezondheidszorg en het fenomeen permanente educatie.

2004 Simone komt als projectmanager in dienst bij Reed Business. Eerst werkt ze vol enthousiasme bij Elsevier Gezondheidszorg aan HealthDirect, een scholingsinitiatief in print en online voor medisch specialisten. Later komt ze in ander vaarwater als eindredacteur bij Reisrevue.

2008 Simone start met haar eigen tekst- en redactiebureau Redactia. Ze biedt opdrachtgevers als ThiemeMeulenhoff, de Belastingdienst en Reed Business ondersteuning op het gebied van tekst, (eind)redactie en coördinatie. Lesmateriaal maken smaakt naar meer.

2014 Simone haalt haar diploma leraar Nederlands. Zo kan ze nog beter lesmateriaal maken en haar liefde voor en kennis van taal aan andere mensen doorgeven. Haar jaren voor de klas in het mbo (ROCvA) en vo (Haarlemmermeer Lyceum) zijn pittig en leerzaam, waardoor Redactia op een laag pitje komt te staan.

2017 Simone heropent verheugd Redactia met als specialismen taal en educatie.