Taal

Mijn liefde voor taal deel ik graag met andere mensen. In de vorm van gedegen taaltraining, leerzaam taaladvies of inspirerende taalworkshop.

Wilt u de Nederlandse taal (laten) leren of uw taalniveau verhogen? Ik bied taaltraining en taaladvies op maat, ook ter verhoging van taalplezier.

Mijn aanpak
Mijn liefde voor en kennis van taal blijkt uit mijn ervaring als auteur, (eind)redacteur en docent Nederlands. Door deze bijzondere combinatie kan ik lesgeven en lesmateriaal maken. Ik ben bekwaam in de volwasseneneducatie, het voortgezet onderwijs en het mbo.

In een oriënterend gesprek inventariseer ik eerst het leerdoel en taalniveau. Vervolgens bied ik na een duidelijke offerte gedegen taaltraining of taaladvies op maat aan Nederlanders en anderstaligen (NT2). Individueel of in kleine groepjes, thuis, op kantoor of via een videogesprek.

Daarnaast geef ik inspirerende taalworkshops op locatie. Als docent gedij ik het best in een kleinschalige onderwijsomgeving.

Kansen en plezier vergroten
Ik wil mensen (beter) Nederlands leren om hun kansen in de maatschappij of op de arbeidsmarkt te vergroten. Daarnaast ben ik enthousiast om anderen de schoonheid van en het plezier in taal te laten ervaren.

Taaltraining – taaladvies – taalworkshop – NT2-lessen – schriftelijk rapporteren – creatief schrijven – redigeren – (jeugd)literatuur – verhalen – gedichten – liedjes – spelletjes – (literaire) wandelingen – woordenschat – spelling – grammatica – leestekens – en meer.

Train ik u de volgende keer in taal? Of vergroot ik uw taalplezier?