Tekst

Als tekstschrijver en docent Nederlands schrijf ik vooral educatieve teksten, maar ook verhalen, artikelen, brochures en webteksten. Helder, effectief en levendig.

Zoekt u een ervaren (educatief) auteur of tekstschrijver? Ik schrijf begrijpelijke en verzorgde teksten voor volwassenen en kinderen.

Mijn aanpak
Voordat ik begin met het schrijven van een tekst overleg ik altijd eerst met de opdrachtgever. Wat is de bedoeling van de tekst? Voor wie is de tekst bestemd? Wat is het onderwerp? Vorm, medium en lengte zijn ook bepalend voor de tekst. Daarna lees ik me in, doe onderzoek en neem indien gewenst interviews af. Vervolgens schrijf ik een tekst met de juiste inhoud, opbouw en toon. Ingewikkelde onderwerpen breng ik met mijn analytisch denkvermogen terug tot de kern. Na overleg pas ik waar nodig de tekst aan. Mijn kennis en vaardigheden houd ik op peil door veel te lezen en te schrijven.

Magisch schrijfproces
Schrijven is een magisch proces dat me elke keer weer boeit. Eerst heb ik een fris maar ruw idee. Vervolgens verschijnt er een vloeiende tekst opgebouwd uit letters, woorden en zinnen op papier of scherm. Of ik nu planmatig of creatief te werk ga, voortdurend ben ik op zoek naar originele invalshoeken en pakkende taal. Fragmenten dienen zich vaak op de meest onverwachte momenten aan, bijvoorbeeld onder de douche of tijdens een blokje om. Als ze bijdragen aan een heldere tekst mogen ze blijven.

(Educatieve) teksten – (digitale) leermiddelen – artikelen – folders – brochures – webteksten – nieuwsbrieven – interviews – verhalen – blogs – taal op niveau B1/F2 – SEO – en meer.

Schrijf ik de volgende keer voor u?