Ben je ook een kind van (ongeveer) de jaren zeventig? Dan mag je De Grote Harry Bannink Podcast niet missen. Dit is het levenswerk van journalist Gijs Groenteman. Zijn liefdevol gemaakte podcast gaat over de liedjes van Harry Bannink. En over de mensen met wie hij die liedjes maakte, zoals Hans Dorrestein, Wieteke van Dort en Aart Staartjes. In elke aflevering draait Gijs ook de liedjes van de componist die hij vervolgens samen met zijn gast bespreekt. Dit levert mooie interviewfragmenten op over liefde, vriendschap, ruzie en creativiteit.

Bannink leek een bescheiden, kleurloze man, maar was een buitengewoon fantasierijke componist. Zijn liedjes waren overal, zoals in de musicals van Annie M.G. Schmidt, De Stratemakeropzeeshow en Het Klokhuis. De podcast is een zeer geslaagd monument voor hem.

Inmiddels zijn er 32 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer een uur. Ideaal luistermateriaal tijdens kokkerellen of wandelen.

De Grote Harry Bannink Podcast gaat on tour: wie gaat er mee?

Podcast: via de website, iTunes of SoundCloud
Interview: met Gijs Groenteman in de VPRO-gids
Liedje: Loes Luca met Johnny Afdruiprekje