Deze maand is het 50 jaar geleden dat Turks Fruit verscheen. De autobiografische roman van Jan Wolkers over een beeldhouwer en zijn grote liefde Olga werd een bestseller. De film uit 1973 is nog steeds de best bezochte bioscoopfilm van Nederland.

Jan Wolkers stond model voor de seksuele bevrijding. Maar kan zijn taboedoorbrekende roman in dit #MeToo-tijdperk nog wel? Beoordeel het zelf na het zien van het ontroerende tweeluik 50 jaar Turks Fruit waarin onder andere Karina Wolkers, Paul Verhoeven en Monique van de Ven terugblikken op het boek en de film.

Woensdag 6 november 2019, NPO 2, 20.25 uur
Woensdag 13 november 2019, NPO 2, 20.25 uur

Of bezoek de tentoonstelling Foute boeken in het Huis van het Boek | Museum Meermanno te Den Haag waarin Turks Fruit ter discussie wordt gesteld. Nu te zien tot en met 1 maart 2020.

Jan Wolkers had niet alleen liefde voor vrouwen, maar ook voor alles wat groeit en bloeit. In november staat hij eveneens centraal in de grote leescampagne Nederlands Leest met als thema ‘Duurzaamheid’. Haal bij de bibliotheek zijn geschenkbundel Winterbloei met zijn mooiste natuurverhalen. En praat erover, met elkaar, thuis, in een leesclub of in de bibliotheek.