Een gedicht helpt je vaak bij het vinden van de juiste woorden. Bij een geboorte, een nieuwe liefde of een overlijden. Maar het is altijd tijd voor poëzie. Lees dus elke dag een gedicht, thuis of in de klas. Maak gebruik van de handige lestips van Stichting Lezen en partners voor de Poëzieweek. Of vind mooie gedichten in de geweldige Poëzie Tiplijst van kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen met maar liefst 70 titels. En lach, droom lekker weg of laat je verrassen. Bijvoorbeeld door een gedicht uit de bundel met de liefdevolle titel Zoen me tot ik spin (tip voor Valentijnsdag):

Ja

Ik heb je lief zoals je soms
gelijk een gouden zomerdag bent
nee nee nee
ik heb je lief zoals je bent
nee nee
ik heb je lief zoals
nee
ik heb je lief

K. Schippers
Uit: Zoen me tot ik spin, Querido 2011